Het eiland

Ameland, zomaar een eiland tussen de Wadden- en Noordzee?

Helemaal niet

Het eiland heeft een eigen karakter. Toch weer anders dan de andere Waddeneilanden.

“Ameland, vakantie-eiland” is niet uit de lucht gegrepen.

Mocht u in de verleiding komen om vakantie te houden op Ameland, hou er dan rekening mee dat het niet bij die ene keer zal blijven.
U zult verknocht raken aan het eiland met het mooiste en schoonste strand.

 

oosterstraat in Hollum op Ameland

Welkom op Ameland, het mooiste eiland tussen de Wadden- en Noordzee

Wat u ook zoekt op Ameland, het eiland zal u niet teleurstellen. Natuurlijk kunt u er uitgebreid fietsen en wandelen. Maar ook lekker luieren op het strand of een drankje drinken op een terras. Cultuur snuiven, musea bezoeken. De vuurtoren beklimmen, feestvieren tijdens een van de vele evenementen, er is altijd wat te doen.

Ameland is bij uitstek geschikt om uw vakantie op door te brengen. Elke Amelandganger zal het beamen. Niemand hoeft zich hier te vervelen, wat u ook zoekt, rust, zon, strand, zee, vertier, alles is aanwezig.

Deze website informeert u over beschikbare vakantieverblijven.
Onze zustersite ameland.info informeert u over het eiland, de evenementen, bezienswaardigheden en wetenswaardigheden. Genoeg om met de achtergrondinformatie het eiland te verkennen.

Tijdens het hoogseizoen is het een drukte van belang. Toch zult u ook dan kilometers lange stranden vinden waar u niemand tegenkomt. Op het Oerd waant u zich in de prehistorie. Puur natuur, dit ervaart u bijna overal op het eiland. Maar als u vertier zoekt, dan zullen de dorpen u niet teleurstellen.

Na het hoogseizoen keert langzaamaan de rust terug, in de herfst is het mystiek, de winter kenmerkt zich door geborgenheid, ‘s avonds een drankje in een bar, heerlijk eten in één van de vele restaurants, overdag op avontuur of een boek lezen. Het voorjaar is er voor de vogels en de ontluikende natuur.
Kortom er zijn redenen genoeg om het eiland regelmatig met een bezoek te vereren.

Het eiland kent vier dorpen, van west naar oost,  Hollum, Ballum, Nes en Buren. Het is heel bijzonder dat de dorpen op zo’n klein eiland toch zo verschillen. Meer hierover kunt u vinden op ameland.info.